Traditionele geneeskunde gebundeld door WHO

2 november 2022
traditionele geneeskunde

Traditionele geneeskunde omvat veelal eeuwenoude kennis van geneeskrachtige planten vanuit de hele wereld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bundelt deze kennis in het Global Centre for Traditional Medicine. De focus van het kenniscentrum ligt bij bewezen kennis, data en analyse, duurzaamheid en rechtvaardigheid en innovatie en technologie. Tegelijkertijd is respect voor lokaal erfgoed, hulpbronnen en rechten een leidend principe.

TRADITIONELE GENEESKUNDE

Naar schatting maakt 88% van alle landen gebruik van traditionele geneeskunde. Kruidengeneesmiddelen, acupunctuur, yoga en inheemse therapieën zijn hier voorbeelden van. Het is al eeuwenlang een integraal hulpmiddel voor gezondheid in gemeenschappen over de hele wereld. Het is nog steeds zeer belangrijk voor mensen met ongelijke toegang tot conventionele geneeskunde. De sociaal-culturele praktijk en het biodiversiteitserfgoed van deze geneeskunde zijn van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van inclusieve, diverse duurzame ontwikkeling.

KENNISCENTRUM IN INDIA

Het kenniscentrum wordt gebouwd en gerund in Jamnagar, in de Indiase staat Gujarat. De Indiase overheid heeft hier US$ 250 miljoen voor uitgetrokken. Het centrum zal een toegankelijke, milieuvriendelijke en interactieve faciliteit zijn die wereldwijde tradities en moderne wetenschappelijke vooruitgang in de traditionele geneeskunde laat zien.

Kijk hier voor meer informatie.